Zamieszczone przez maksiu
Pieniądze za mandaty z fotoradarów muszą zostać zwrócone
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
zapraszam do lektury: http://3obieg.pl/trybunal-konstytucy...ostac-zwrocone[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
-
-
Prawdę wniosłem. Pomijając hurraoptymizm autora blogowego wpisu (nazwę go umownie Mietek-Podnietek) pokaż mi gdzie jest ta zmiana doktryny polegająca na tym, że nagle prawo działa wstecz... Nie działa... To pierwsze primo.
Drugie primo, Mietek fantazjuje.
Trzecie primo, ultimo - o qrde, chyba znam Tomka, autora, Podnietka. Ale nieważne, tym się sam zajmę...
Czwarte, ale tego w moim ulubionym filmie nie było - brzmi tak:
- jeśli podjąłeś ścieżkę zaproponowaną w pismach po zdjęciu - zapomnij o tym artykule, nic nie zmienia.
- jeśli masz na biurku i nie podjąłeś - wiesz co zrobić z dokumentem... Zarchiwizować. Ale o tym już daaaaaaaaaaaawno wiemy... :diabelski_usmiech
Mynia - Ty też wniosłaś (eś?) masę... Niczego dobrego
Daneczek - bez urazy mój rówieśniku, ale więcej krytycyzmu. No i słownik, serioserio...
Komentarz
-
-
Mynia, dato ma całkowitą rację. Temat jest nieprecyzyjnie nazwany, bo prawo nie działa wstecz więcPieniądze za mandaty z fotoradarów muszą zostać zwrucone
Komentarz
-
-
Chjuja zmieni... Jak już przeczytałem ten blogowpisobełkot ze dwa razy i teksty źródłowe co najmniej raz to miałem takie podejrzenie, a jak zapytałem o to jeszcze dla pewności naszego obok forumowego mecenasa to się utwierdziłem w przekonaniu...
...z pierwszego posta - gówno prawda... Albo kulturalnie: trzeci rodzaj góralskiej prawdy.
Komentarz
-
-
CO OZNACZA, ŻE WSZYSTKIE DOTYCHCZASOWE WYROKI DOTYCZĄCE FOTORADARÓW POWINNY ZOSTAĆ UNIEWAŻNIONE podobnie jak WSZYSTKIE MANDATY I ODDANE WSZYSTKIE PIENIĄDZE zainkasowane w wyniku postępowania przeprowadzonego z rażącym naruszeniem prawa, bo w oparciu o zakwestionowane przez TK WEZWANIE ALTERNATYWNE.
Nie wierzycie? Proszę bardzo.
Art. 190 Konstytucji RP
1. Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne.
4.Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego o niezgodności z Konstytucją, umową międzynarodową lub z ustawą aktu normatywnego, na podstawie którego zostało wydane prawomocne orzeczenie sądowe, ostateczna decyzja administracyjna lub rozstrzygnięcie w innych sprawach, stanowi podstawę do wznowienia postępowania, uchylenia decyzji lub innego rozstrzygnięcia na zasadach i w trybie określonych w przepisach właściwych dla danego postępowania.
Komentarz
-
-
Przepraszam za babola pisałem ze smart-fona i nie przyuważyłem.
oto link do orzeczenia/wyroku trybunału konstytucyjnego: http://trybunal.gov.pl/rozprawy/wyro...nia-drogowego/
[ Dodano: Pią 14 Mar, 14 10:19 ]
Zamieszczone przez datoDaneczek - bez urazy mój rówieśniku, ale więcej krytycyzmu. No i słownik, serioserio...[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz